2015. június 5., péntek

Olvasni jó! United Way Magyarország akciói

Keress meg a gyerekszigeten a United Way Magyarország sátrában! 
A sok színes program mellett elkészítheted velem saját mesekönyvedet! 




A United Way Magyarország egy olyan civil közösségi teret kínál, ahol a "Mi leszel, ha nagy leszel?" kérdést járják körül a játékok, miközben próbára teheted kreativitásodat, csapatépítő- és kommunikációs készségedet, és megmutathatod, hogy segítőkész vagy. Segítséggel élő gyerekeket látunk vendégül és segítségre szoruló gyerekeknek gyűjtünk könyvadományokat. Pedagógusnapra készülve pedig itt a lehetőség, hogy a Pedagógusköszöntő Szigeten ünnepélyesen köszönetet mondj annak a pedagógusnak, aki sokat tett tehetséged kibontakoztatásáért. 

Mi leszel, ha nagy leszel? — Írd bele a tenyérlenyomatodba és helyezd fel az Álmok fájára! Önkénteseink abban is segítenek, hogy elkészíthetsd saját "Mi leszek, ha nagy leszek?" matricádat, amit büszkén viselhetsz majd a ruhádon.

Kreatív sarok: Kavicsfestésre és olvasónapló-készítésre invitálunk. Tedd próbára a kreativitásodat és mutasd meg, hogy képes vagy életre kelteni egy csiszolt kavicsot vagy néhány üres papírlapot is!

Közösségkovácsoló: Mi adjuk az eszközöket, Te találhatod ki a játékot és verbuválhatsz hozzá csapatot. Fonaljáték, ugróiskola, szivárványernyő, páros sí, BiztiBusz óriás társasjáték és még sok minden más vár Rád, Te pedig hozd a játékos kedvedet és a szervezőkészségedet!

KönyvForgató — Adományozz gyerekkönyvet és írd bele az üzeneted! Könyvadományokat gyűjtünk többségében hátrányos helyzetű gyerekeknek és egy matrica segítségével üzenhetsz is a könyv új tulajdonosának. Az adományozók segítőkészségükért adományozói oklevelet kapnak. Ha pedig pihenni és olvasni vágysz, akkor vár Rád az olvasósarok.

Pedagógusköszöntő: A pedagógusnap apropóján egy olyan Pedagógusköszöntő Szigetet hoztunk létre, ahol ünnepélyesen megköszönheted egy pedagógusnak azt, amit érted tett. Mi már mindent előkészítettünk, Neked csak a jó kommunikációs készségedet és a mosolyodat kell magaddal hoznod. Készülj arra, hogy egy "Köszönöm, hogy..." kezdetű mondatot kell majd befejezned, amiről mi videót készítünk, feltesszük az internetre és továbbíthatod azt a kedvenc pedagógusodnak.