2012. augusztus 22., szerda

Hol van Walley? /figyelemfejlesztés/

        Ez a blogbejegyzés akkor született meg a fejemben, amikor a postán járva szemtanúja voltam egy várakozó, és a postás kisasszony között kialakult konfliktusnak. Az alaphelyzet ugyanis az volt, hogy a postán a szokottnál jóval tovább tartott egy levélfeladás is, és ez a tucat ajánlott levelet feladó egyént is bosszantani kezdte. Bosszúságának hangot adva erősen szidalmazni kezdte a postáskisasszonyt, aki felindultságában képtelen volt elmagyarázni a helyzet valódi okát, csak annyit kiabált, hogy "Nem látja? Másoknak is lassan megy!" Én egy ideig figyeltem a veszekedőket, majd olvasgatni kezdtem a kitett feliratokat, mikor a szeme a következőn akadt meg: "Postánkon új informatikai rendszer került bevezetésre, ezért türelmüket kérjük." Persze a bosszankodó ezt 10 perc után sem vette észre, amikor én rövid gondolkodás után a másik sorban állva megkocogtattam a szomszéd ablakon a feliratot, mire a nő, indulatosan rám nézett, azután a feliratra. Nemsokkal ezután bocsánatot kért, de elgondolkodtató, hogy mindezt a sok idegeskedést megspórolhatta volna, ha figyelmesen körbenéz.




Ki nem ismeri Walleyt? Én a 80-as években születtem és szerintem a korosztályomból többnyire mindenkinek ismerős a "Hol van Walley? /Where is Walley v. Where is Waldo?/ rajzfilm. A legjobb rész mindig az volt, amikor megállították a képet, amin ezerféle dolog volt, és itt kellett megkeresni az elbújt Walleyt. Ezért örültem annak, amikor a testvéremtől megkaptam a mesefilmből készült képes fejtörőt, ami kiválóan alkalmas a figyelem fejlesztésére, mivel a képek elég részletesek, és alaposan át kell néznünk, mire megtaláljuk Walleyt. /http://findwaldo.com/ 
A tanulási képességeket illetően kiemelkedő fontossággal bír a figyelem és az emlékezet, és ezzel a könyvvel viccesen gyakorolhatjuk ezek fejlesztését.

1.Lássuk, hol van Walley?
2. Hol van egy mérges ló?
3. Ki esik rá egy fekvő emberre?
4. Hol van  lyukas törülköző?


































és itt egy állatkertes jelenet: