2012. augusztus 16., csütörtök

Azok a jó kis formák! /kreatív játék a formákkal/

A legtöbb lehetőség az alapformákban rejlik. Pl. a különböző anyagú, és szerkezetű építőkockák minden gyerekszobában megtalálhatók. Nálunk is van fakocka, és összedugható nagyobb építőelem, és persze lego is. Mi a fakockákból építettünk tornyot, házakat, piramist, gyerekeim kedvence az eldönthető "dominó" volt.

Játéklehetőségek:

1. Ügyesség fejlesztő:

-Ami jó kis játék még, hogy a faelemekből egy kemény papírra, vagy könyvre építünk egy-egy tetszőleges tornyot, és egy rajt, és cél vonalat kijelölünk.

- A rajthoz odaállítjuk az építményeinket, és jelszóra elkezdjük tolni vagy húzni.

-Cél az, hogy úgy érjünk a cél vonalhoz, hogy ne dőljön össze a tornyunk.


2. Egyensúlyfejlesztő:

- Nagyobbakkal játszhatunk pincéreset is, egy vastagabb lapra, tálcára felállítunk különböző faformákat, és a  gyermekünknek egyensúlyozva kell elvinnie ezt az asztalig.


3. Betűkirakós:

- Mivel kisfiam nagyon szereti a betűket, így szinte kötelező minden játékba ezt beiktatnom. Nagyobbaknak, iskolásoknak, akik most ismerkednek a betűkkel és az olvasással, nagyon jó játék lehet, hogy betűket rakjanak ki fakockából, vagy legóból. Mi a gyerekek nevét raktuk ki.



Nagyon jó móka az amikor az alapformákkal /háromszög, négyzet, téglalap, kör/ alkotunk képeket, mondjuk az ilyen játékoknak se szeri se száma, de ha nem akarunk sok pénzt költeni, akkor elég néhány színes papír, egy olló, és egy ragasztó. Az alábbiakban összeraktam egy lapra az általunk készített műveket. /Amiket Róza ki is vágott/ Az emberke alatti Teóé, lehetne kortárs képzőművészeti alkotás is.



És ha tartósabb játékot szeretnénk, akkor a formákat vastagabb papírból vágjuk ki, és ragasszunk a hátuljára mágnest.