2013. január 23., szerda

Fessünk sokat!

Nemrég beszélgettem egy barátommal, aki szerint egy gyereknek addig nem érdemes drága festékeket, ceruzákat venni, amíg nem érdeklődik jobban a művészetek iránt. Nekem más a véleményem, mert szerintem elkeserítő, amikor látom, hogy kislányom a haloványan fogó olcsó ceruzákkal próbálkozik élete fő művét létrehozni. /Nem beszélve arról, hogy próbáltam már ki boltban drága színeseket, amik ugyanolyan rosszul fogtak, mint a száz forintos társaik/.

Több próbálkozás után találtam meg a Süni márka olajpasztelját, ami elsőre ijesztően hangzik, /olajpasztelt 3 éveseknek?/, de nem kell megrémülni, mert olyan inkább mint egy jó fajta zsírkréta, nagyon jól lehet vele rajzolni, és nem fogja meg a gyerek kezét, és az ára is jó!

Ha pedig festeni akarunk,akkor már írtam az otthon készíthető ujj festékről, de nagyobbaknak a legjobb sima ételfestékkel festeni! Olcsó, nagyon hatásos, gyorsan lehet vele alkotni, nem kell bajlódni, mint a vízfestékeknél, /mikor lesz már nem vizes színe/, és nem ártalmas /mert ételfesték/ Ez az alábbi kép is ételfestékkel készült.