2012. október 16., kedd

Hungarocell golyókból vicces macsek

Már régóta ki akartam próbálni, hogy hogy tudunk olyan térbeli figurákat létrehozni, ahol a gyerek kreativitása kiteljesedhet, mégsem túl bonyolult, hanem ilyen lego szinten összerakható, kifesthető valami. Aztán az egyik kreatív katalógusban ráakadtam a hungarocell golyókra, ami nagyon sokoldalúan variálható. Pl. festhető, márványozható, lehet rá ragasztani, könnyen fűzhető, fogpiszkálóval összeilleszthető.
Ebben az a jó, hogy ha megkérdezzük a gyerektől mit szeretne csinálni ezekből a golyókból, vagy egyéb más formákból, akkor az ő elképzelését is könnyen meg lehet valósítani, és ő tudja megcsinálni saját maga.

 Én mindig amellett vagyok, hogy minél önállóbban dolgozzon a kreativitás során a gyermek, és ne az anyuka csinálja meg helyette a dolgot, miközben ő szaladgál. Sokszor láttam amikor anyukák megcsinálják tökéletesen a csemetéik helyett a kreatív foglalkozásokon a tárgyakat, de hát akkor kinek a kézügyessége és kreativitása is fejlődik?

- segítsünk, ha gyermekünk megkér, de ösztönözzük az önálló munkára

- készítsük elő neki az eszközöket, tegyünk többféle színes papírt, gyöngyöt, és ragasztót, hogy legyen amiből válogathat

- ne törekedjünk az általunk tökéletesnek gondolt cél elérésére, mert a gyerekkorban az a szép, hogy ők még tudják máshogy látni a világot

Kellékek:

- hungarocell golyók
- márványozó festék vagy tempera
- kukorica keményítő /vizes alapot ebből készíthetünk a márványozáshoz/
- ragasztó
- színes papírok
- gyöngyök
- fogpiszkáló

A márványozásról már írtam korábban itt: http://www.kreativgyermek.blogspot.hu/search/label/m%C3%A1rv%C3%A1nyoz%C3%A1s

Ezeket a gyerekeim találták ki, nem volt mintapéldány!