2012. szeptember 7., péntek

Lómánia és gyöngyözés

Talán nem mondok újat semelyik kislányos anyukának azzal, hogy a kislányok nagy részére valamilyen érthetetlen okból 2-3 éves korukban rátör a " ló-, vagy pónimánia". Vannak akik később ezt kinövik, de vannak akik nem, de addigra persze a szobájukban jelentősen megnőhet az 1 négyzetméterre eső pónik mennyisége. Kislányom is az előző kategóriába tartozik /pl. születésnapi tortájára mézeskalács házikóba bemenetelő marcipán ló csordát kért/, ezért igyekeztem kis korától belevinni a "ló" témát a kreatívkodásba.
Itt WC papír gurigából csináltunk egy lovat, mert óhatatlanul felhalmozódik nálunk, abból a megfontolásból, hogy ez is jó lesz valamire.

Néhány tipp, mire használhatjuk a sok wc papír gurigát még:

- Befesthetjük sokféle színűre, vagy beragaszthatjuk csomagoló papírokkal, hogy jobban nézzenek ki. Ha sok van belőle, akkor lehet :
1. tornyot építeni
2. labirintust építeni, ahol feladat úgy végig menni, hogy a gyermek nem dönt el egyet sem a kirakott gurigák közül
3. építhet kis kerítést saját magának a gyermek, ami a házikója lehet
4. bowlingozáshoz kiváló, ha 2 gyermekünk van versenyezhetnek is, ki mennyit dönt el


         










































Hozzávalók:

-2 db wc papír guriga
- cipődoboz tető, vagy valami kemény karton a lábnak és a nyaknak, és a faroknak
. fonal, vagy felvágott póló /sörénynek, de a farok is lehet ebből/
- 1 doboz tempera
- gyöngyök
- ragasztó
















-A nyaka részt dupla kartonból csináltam, hogy megtartsa a fejét, és lyukakat csináltam rá /cipész árral a legegyszerűbb ütni/
- A fonalat úgy a legkönnyebb a gyereknek a lyukba fűzni, ha celluxal körberagasztjuk a végét, hogy olyan legyen, mint egy cipőfűző.
- a szemét gyöngyből ragasztottuk

Ha nem akar a kisfiam rajzolni, festeni:

Hogyan vegyük rá a fiúkat a festésre, alkotásra?

- Nálunk az új mindig jó dolog, vettem sokszínű temperát a 100 Ftos boltban /a minősége egész jó!/
mindegyikből kinyomtam a kisfiamnak egy papírra, és nagyon élvezte, hogy mindegyikkel festhetett, és kevergethette a színeket.

- Vettem technocol ragasztót, és volt egy csomó gyöngyöm. /pl. a kásagyönyg, és flitter megfelelő és nem is drága/, és egy papírra rajzoltunk a ragasztóval, majd a gyöngyöket ráraktuk a ragasztott felületre.
Ez azért jó, mert sokat kellett csippenteni, így ügyesedik a kezük, és fejlődik a finommotorika, ami később az írásnál nagyon fontos.

- a különféle gyöngyök azért jók, mert színesek, csillognak, olyanok , mint a kincsek, és a kisfiam is élvezettel válogatott belőlük